Laboratoriohoitaja koulutus – bioanalytiikan koulutusohjelma

post thumb
Laboratoriotulokset
kirjoittanut Anna/ 19 Dec 2020

Laboratoriohoitaja koulutus – bioanalytiikan koulutusohjelma

Bioanalytiikkaa voi opiskella monissa ammattikorkeakouluissa. Bioanalytiikan koulutusohjelma kuuluu Metropolian, Savonia, Oulun seudun, Tampereen ja Turun ammattikorkeakoulujen opintotarjontaan. Bioanalyytikon työnkuvaan kuuluu ottaa näytteitä ja huolehtia niiden säilyvyydestä siihen asti, kunnes ne analysoidaan ja tulokset raportoidaan.

Missä bioanalyytikko työskentelee?

Bioanalyytikon yleisimpiä työpaikkoja ovat sairaalat ja terveyskeskukset. Bioanalyytikko voi kuitenkin työskennellä myös erilaisten tutkimusten parissa. Muita työpaikkoja ovat tuotekehitys-, laadunvalvonta-, myynti- ja markkinointitehtävät. Bioanalytiikan koulutusohjelmasta voi siis lähteä moniin työtehtäviin. Myöskään tuotantolaitoksessa työskenteleminen ei ole mahdoton vaihtoehto bioanalytiikan koulutusohjelman käyneille.

Bioanalyytikon ammattivaatimuksiin kuuluu tarpeeksi hyvä näkökyky, jotta mikroskoopilla työskenteleminen onnistuu. Työssä vaaditaan normaalia värinäköä, sillä muutoin tulosten analysoiminen ei onnistu, eivätkä tulokset ole tarpeeksi luotettavia.